tisdag 7 december 2010

Det här med att sätta upp ett julspel...

Idag har vi haft fullt upp med att bland annat skriva manus till julspelet vi ska sätta upp med eleverna och att fixa allt runt det, sedan har vi även skrivit en massa brev och så vidare...

På kvällen åkte vi till hostlet och presenterade julspelet för eleverna. Eftersom många elever inte förstår engelska så bra och eftersom vår thai är väldigt begränsad, frågade vi om Aphirak kunde översätta till eleverna. Vilket så här i efterhand kanske inte var en så bra idé. Jag sa åt honom att eleverna skulle fundera på vad de ville göra (dramatisera, sjunga eller dansa) och att de sedan kunde komma till oss och säga till. Men Aphirak missförstod och började fråga rakt ut "Vem vill vara Maria? Vem ska vara Josef?" Det här gjorde att eleverna började ropa varandras namn istället för sina egna... Och vi kunde inte göra annat än att skriva ner de namn som han sa. Detta gjorde även att många av de roller som ska prata (t ex herdarna och de vise männen) blev de yngsta eleverna, som knappt pratar engelska.

Vi började öva idag med de vise männen och jag kan bara säga så här, det kommer behövas mycket övning! Det var så pinsam för jag och Johanna kunde knappt hålla oss för skratt vissa gånger... Det är så dumt när man får skrattanfall vid helt fel tillfälle, då finns det inget man kan göra!

Jag tycker att det var jätte konstigt att de äldre eleverna, som kan prata engelska inte ville vara med i dramat... Men å andra sidan är det ju bra för de yngre att öva! Rollerna som Maria och Josef gick i alla fall till två lite äldre elever.

En mening som var väldigt svår för en av de yngsta eleverna att säga var "Is this the place where a new King has been born?" Den meningen var typ omöjlig! Det kommer att bli en utmaning, men det ska nog bli bra tillslut! Imorgon ska vi i alla fall försöka byta lite bland herdarna, så att någon tjej kan vara en herde som pratar också (några som kan engelska helst). Det var så dumt för när vi sa "herdar" så trodde nog Aphirak att vi menade får, så då tog han de yngsta eleverna!
Det här med att sätta upp ett julspel kommer nog bli väldigt roligt, drama är ju verkligen hur kul som helst och jag hoppas att det blir bra! Men vi måste öva, öva, öva om det ska funka!

Ps. Idag hade de möte på elevhemmet där de bland annat ändrade datum för julfesten (fjärde gången), nu är det den 24:e igen. Jag hoppas att det förblir så!

Ha det bra!

Louise

1 kommentar:

  1. Hallå Louise!Det verkar jätteroligt för er att öva julspel tillsammans med eleverna(och lite bökigt med språkförbistringarna).Vi har i kväll varit på scouternas julavlutningsfest och det var jättefint med en stor skara scouter(17 st)med föräldrar och andra släktingar.Tomten kom med godispåsar.Mormor vann en uppklädd nallebjörn på lotteriet som Sebbe och hans kårkompisar hade sålt.
    Vad bra för oss om julfesten hos er b´lir den 24!
    Ska hälsa från allehanda personer som vi träffat i kyrkan till dig!
    Ha det jättebra!
    Kram
    Mamma

    SvaraRadera