fredag 3 december 2010

Mycket på schemat

Idag var vi i Sop Moei och hälsade på. I Sop Moei ligger det andra elevhemmet (för barn mellan 9-13 år). Vi träffade först lite personal som arbetar med olika projekt i närheten, sedan gick vi runt lite i Sop Moei och efter det hängde vi på elevhemmet. Eleverna gick halvdag i skolan idag, så vi fick chansen att träffa några av dem. Det var kul! Det märktes att vi var väldigt exotiska... En liten tjej sa att hon tyckte jag såg ut som en docka och var helt fascinerad av mina blåa ögon! En lite konstig kommentar det där med docka, men jag är ganska säker på att det var en komplimang.. hon var så söt!

Imorgon ska vi till en by uppe i bergen! Det är julfest, så vi åker dit med Aphirak och några elever. Sedan kommer vi säkert att träffa många där som vi känner/känner igen. Vi bestämde oss för att åka med idag.. Egentligen har vi mycket att göra med julspelet och så, men det var så många som tyckte att vi skulle åka med! Sedan ska vi till Hot på måndag (en stad/by mellan Chiang Mai och Mae Sariang), även där julfest. De kristna i Thailand firar nämligen jul hela december. Så hela månaden är späckad med julfiranden. Vi kommer såklart inte att hinna med alla, men det känns roligt att passa på att gå på några.

Datumet för julfesten i Mae Sariang har ändrats (3:e gången nu). Först var det sagt den 19:e, sedan den 24:e och nu den 19:e igen. Det är tråkigt eftersom min familj då missar det, men ännu dummare eftersom vi får mindre tid till att planera julspelet! Men, det löser sig! Inget är nog bestämt än, så vi får se hur det blir... Planer ändras hela tiden i det här landet! Det är bara att anpassa sig, även om det är rätt surt ibland...

Lite bilder från idag:

På elevhemmet i Sop Moei har de många djur, tex. en liten valp!
Rummet där eleverna pluggar och har andakt
Jag och Johanna vilade eftermiddag i en härlig bambu-koja
Mums, frukt!

Tillbaka till "vårt" elevhem i Mae Sariang
- eleverna tvättar och diska

"Kin Kaow" = Äta ris = Äta mat


Jag och Book! Han är så gosesöt!

Nu ska jag sova! Godnatt!

2 kommentarer:

  1. Hallå Louise!
    Underbara bilder du lagt ut idag!
    Vi får se när julfesten blir då¨till slut....spännande!
    Nu börjar jag längta till dig & värmen i Thailand riktigt mycket!
    Vi bakade saffransbröd i onsdags, pepparkakor & pepparkakshus utav Skansens pepparkakerecept i gårkväll.Sebbe hade redovisning med sin klass i skolan igår eftermiddag oxå-jättefint!
    Hos oss snöar det mest varje dag-speciellt mycket har det kommit idag.Har varit på begravning o minnesstund för Lasse H under eftermiddagen,det var en fin stund med mycket sång,musik,tal & kärleksfull närvaro.
    Ha det gott!
    Kram /Mamma

    SvaraRadera
  2. Jag tror jag ar kar i Book!!!

    SvaraRadera