söndag 21 november 2010

Loy Krathong!

Nu har vi firat/sett firandet av Loy Krathong i två dagar. Det är inte ett litet firande... Det skjuts raketer hela natten lång! Människor flockas i hela staden och  skickar upp ljusballonger i himlen och ljus i floden. Vilket gör att himlen och floden är fulla av ljus - väldigt vackert! Om jag förstått det rätt är Loy Krathong en buddistsik högtid som bland annat går ut på att man skickar i väg sina synder med de ljus man sänder iväg. Högtiden firas även i form av en stor festival, med parader och olika sorters tävlingar och framträdande. I Chaing Mai ar firandet storst i hela landet och sa gott som alla deltar, fran olika nationer och olika religioner.

Från paraden



Igår kväll gick vi till ett tempel där det var väldigt lugnt om man jämförde med omgivningen. Det var mest munkar och andra buddister där, vi var nästan de enda västerläningarna. Det var i alla fall väldigt mysigt och stämningsfullt. Men ibland hände det att en ljusballong fastnade i ett trad eller en elledning (!), vilket är väldigt farligt. Men det gick bra som tur var. Folk är inte så försiktiga direkt...


Räddningspatrullen

Inatt får vi somna till ljudet av raketer, igen.. Men det har väl också sin charm! Imorron bär det i alla fall av not LAOS! Önska oss lycka till!

Kram Louise

1 kommentar:

  1. Hej Louise!
    Ha det nu så jättebra på resan till Laos!
    Hälsa Johanna!
    Kram
    mamma

    SvaraRadera