tisdag 2 november 2010

Morgonmarknad, Sverigebesök och glädjeyra!

Vilken härlig och annorlunda dag vi har haft idag! Det började tidigt, redan klockan 05.30 gick vi upp, frivilligt! Jag vet, det låter konsigt, men så här var det: Aphirak (hostelpappan) skämtade igår om att vi alltid sover så länge och att vi borde följa med honom till morgonmarknaden nästa morgon (idag). Marknaden började klockan 06.00. Detta var ett skämt från Aphiraks sida, vilket vi inte förstod. Så vi tänkte att vill han så gärna att vi följer med så får vi väl göra det. Så sagt och gjort gick vi upp tidigt och var klara till klockan sex. När Aphirak inte kom och hämtade oss antog vi att han hade glömt oss (det är inget märkvärdigt här i Thailand). Så då tänkte vi att har vi ändå gått upp tidigt kan vi ju lika gärna cykla till marknaden själva. Trots att vi var riktigt trötta var det ändå väldigt mysigt. Det är väldigt många människor här som går upp med tuppen!

När vi hade gått på marknaden ett tag och köpt lite grejer cyklade vi hem igen. På vägen hem mötte vi ingen mindre än Aphirak, som var minst sagt chockad att se oss! Han hade aldrig förväntat sig att se oss uppe så tidigt... Komiskt att vi var på väg hem när han just kom dit!

I alla fall så stupande jag i säng så fort vi kom hem, och sov i några timmar... Men jag fick seriöst lust att strypa alla tuppar som bor i närheten av vårt hus. Det finns inget värre än irriterande tuppar som skriker varannan sekund när man försöker sova!

Idag var det en speciell dag på hostlet. Det har nyligen kommit hit en stor svenskgrupp på 35 pers som ska besöka baptistsamfundets olika projekt osv. i Thailand och idag skulle de till Mae Sariang och hälsa på på hostlet. Därför hade de idag speciell mat och ett speciellt kvällprogram. Detta betydde även att våra lektioner blev inställda. Men åh, vilken härlig kväll det var! Alla elever var så glada av att få besök! Efter att programmet var slut gick alla runt och pratade med varandra, brev och presenter byttes ut och svenskarna fick rundvandring på hostlet.

Svenskarna

Alla eleverna ville bli fotade med svenskarna. Det var riktigt kul för de vågade inte fråga själva, så jag och Johanna fick gå runt och fråga "Ursäkta kan du tänka dig att vara med på kort?", "Kan du ställa dig där?", "Tack, nästa!" Haha! Alla tjejer vill bli fotade med de svenska tonårskillarna och även med de små blonda tjejerna!

Man förstår verkligen hur mycket detta betyder för eleverna; att ha faddrar, att få besök, att människor på andra sidan jorden bryr sig. De är även väl medvetna om att det bland annat är tack vare dessa människor som de fått chansen till skolgång. Så denna dag var verkligen speciell. Det var smiley-faces everywhere! "I'm so happy!" gick eleverna runt och sa. Denna glädje spred sig verkligen - vilken glädjeyra! Vilken tur jag har som får vara här och uppleva allt!

Bee, Suwanee, jag och Ben

Eleverna sjunger

Glada tjejor! (och kille med för den delen)


Populära svenskar
(Jag och Johanna fick agera fotografer hela kvällen!)

Spela spel 

Jag och Sriporn (en av de äldsta eleverna)

Det har varit en lång och härlig dag idag. Dagen avslutades med att jag och Johanna åt Djungelvrål som Johanna fick i ett brev (som var medskickat med svenskgruppen)! Om någon känner för att skicka brev till mig, så får ni hemskt gärna göra det! Ätbar post uppskattas extra mycket!

Detta är min adress:

Louise Frilund
11/3 M 13 Bankad
Mae Sariang
Mae Hong Son 58110
Thailand

Godnatt!


3 kommentarer:

  1. Men Louise, om jag kommer mej för så ska jag skicka öronproppar mot tuppen och svenska choklad! Jag kan dock inte garantera något...
    Det ser ut på bilderna som att ni verkligen har "kommit in i gänget" och lärt känna barnen och tonåringarna.
    Igår träffades syskonklanen och några av kussarna på ett hotell i Stlm (där Idol-deltagarna bor)(Hanna mötte dem) och då fick vi höra lite mer om hur du har det av din stolta pappa och mamma. Vi tänker på dej allihop!
    Kram från Jennie

    SvaraRadera
  2. Jennie! Tack för omtanken. :) Jag har det väldigt bra här. Kul att du läser! Ha det så bra och hälsa familjen. kram

    SvaraRadera
  3. Hallå Louise!
    Vilken glädjeyra ni har haft!Härligt att se alla fina bilder!
    I helgen åker vi till Singö & vilar oss.Det är underbart solsken just nu här hemma & ganska kallt.
    Ha det bra!
    Kram /mamma

    SvaraRadera