lördag 6 november 2010

Off to Laos!

Min dag har faktiskt mest bestått av tvätt. Jag har handtvättat till och från hela dagen! Jag vaknade idag vid tio-tiden, av att det knackade på dörren. Jag var så trött att jag först inte brydde mig om det, men det slutade aldrig knacka så tillslut gick jag upp. Utanför stod Bee (hostelföräldrarnas 10-åriga dotter). Hon har inte kommit hit på hela veckan så jag hade nästan glömt att hon brukar vara här. Efter ett tag kom lillsyrran också, Ben. De hjälpte mig att laga lunch, vilket var bra! Men de äter mycket! De tycker alltid att vår mat är jätte god, den är ju lite ovanlig om man jämför med karenmaten de brukar äta. De var i alla fall här större delen av dagen. Vi var nog inte så roliga, Johanna stackarn är sjuk och har legat i sängen hela dagen och jag tvättade ju som sagt typ hela tiden!

I alla fall var planen att vi skulle åka till Chiang Mai idag, men eftersom Johanna är sjuk så åker vi imorn bitti istället. Usch, va mycket resande det kommer bli imorron... Först fyra timmar med buss till Chiang Mai, sedan (klockan sju på kvällen) minivan i tolv timmar tror jag. Hur som helst går vanen inte till Laos utan till en stad i Thailand som ligger väldigt nära gränsen. Sedan ska vi åka vidare över gränsen till Laos, till huvudstad Vientiane där den thailändska ambassaden ligger.

Jag hoppas att allt ska gå bra och att vi får stanna i landet i 3 månader denna gång! Men jag är lite nervös... Man vet ju aldrig hur det kommer att gå, om det är lätt eller svårt att få visum och hur långt vi får. Aja, det borde gå bra. Det är svårt att säga hur länge vi blir borta, men det kan nog ta några dagar om man räknar med allt resande också. Wish us luck!

P.S. Ägna en tanke åt folket i Burma imorgon, när det så kallade "valet" ägs rum.

 

2 kommentarer:

  1. Det känns tryggt för oss här hemma i Sverige att veta att ni är två under ert äventyr Thailand. TACK Louise för att du sköter markservicen och pysslar om sjuklingen när hon inte själv orkar! Jag hoppas verkligen att Johanna piggnar till under natten och att er visumresa till Laos ska förlöpa problemfritt. Tänker på er lite extra de närmaste dagarna. Var rädda om er!

    Kram Ann-Sofie

    SvaraRadera
  2. Undrar om dom släpper Aung San Suu Kyi imorgon eller om dom kommer med nya anklagelser!

    SvaraRadera