onsdag 10 november 2010

Planer ändras hela tiden

I söndags var både jag och Johanna inställda på att åka till Laos och fixa våra visum (trots Johannas sjukdom), vi såg liksom inte att vi hade något annat val. Vi gick upp väldigt tidigt och tog bussen från Mae Sariang till Chiang Mai (ca 4 h). Sedan åkte vi till Ernviks hus för att vila oss i några timmar. När vi väl hade kommit dit pratade vi med Ulrika som sa att det var bäst att vi bokade om våra biljetter. Det skulle helt enkelt inte funka att åka 12 timmar i en minibuss i det tillståndet som Johanna var i.

Sedan åkte vi till sjukhuset för att undersöka om Johanna hade Dengue eller Malariya. Men det hade hon inte som tur var. Hon skulle dock komma tillbaka om hon inte mådde bättre. Så på tisdagen åkte vi tillbaka till sjukhuset och då ville de genast skriva in henne! Jag måste bara säga att de är lite väl försiktiga på thailändska sjukhus... De ville helst inte släppa iväg oss några timmar för att kunna gå till immigrationen och förlänga våra visum som vi var tvungna att göra eftersom de gick ut just den dagen... Tillslut lyckades vi i alla fall komma ifrån, och nu kan vi åtminstone stanna i landet till den 9:e december, alltid något!

Johannas diagnos var i alla fall typ vätskebrist mm. så de ville att hon skulle sova över på sjukhuset, och jag fick göra henne sällskap. Eftersom vi inte var förberedda på att sova över så hade vi inte med oss några saker, så jag lånade en fin sjukhusdräkt, samma som Johanna var tvungen att ha på sig (ljusblå i storlek L med små humlor på) att sova i!  Jag måste säga att trots den extrema försiktigheten och generositeten av att skriva ut mediciner, finns det mycket positivt med den thailändska sjukvården: korta väntetider och väldigt omhändertagande personal.

Doktorn ville helst se att Johanna blev helt frisk innan hon blev utskriven, men vi lyckades komma ut från sjukhuset dagen efter, efter tjatande och hjälp från Otto och Ulrika. Puh! Ett så långt dygn har jag inte upplevt på länge! Jag har helt klart haft mina tråkigaste dagar här i Thailand hittills! Så nu är det bäst för Johanna att hon blir helfrisk väldigt snart, haha! (men det ser ljusare ut nu i alla fall).

Vi kommer antagligen att stanna några dagar i Chiang Mai innan vi åker tillbaka till Mae Sariang. Vi kommer inte tillbaka med 3 månaders visum som det var tänkt, men vi har visum i alla fall! Som ni märker ändras planer väldigt fort här. Det var allt för stunden, ha det bra!

Kram Louise

6 kommentarer:

  1. Hoppas allt går enligt planerna i fortsättningen. Ni kämpar på bra, tycker vi :) Lycka till!

    SvaraRadera
  2. Det hoppas vi med. Tack tack! :)

    SvaraRadera
  3. Hej Louise!
    Bra att ni har fått ett sådant bra bemötande på sjukhuset och att Johanna är på bättringsvägen.
    Ha det gott!
    I morgon fyller Terése 14 år,så nu är det dags att sova inför tidig uppvaktning!
    Ha det gott!
    Älskar dig!
    Kram / mamma

    SvaraRadera
  4. Roligt! Tyvärr kan jag inte skypa idag, men jag har sagt grattis i alla fall :D kram

    SvaraRadera
  5. Jag tror att Johanna fick bättre vård i Thailand än hon hade fått här! Vätetiderna kan va oändliga,,, David och Hanna hade samma erfarenheter. Jag tror att även sjukhuskläderna är finare:) Karin

    SvaraRadera
  6. Ja, överraskande bra sjukvård faktiskt (så länge du har försäkring alltså)! ;)

    SvaraRadera