lördag 8 januari 2011

En lördag i Mae Sariang

Vad har hänt idag egentligen? Jo, idag har det varit Childrens day i Thailand, hade ingen aning om att det fanns en sån dag, men det är ju bra! Det firades även i Mae Sariang. Så på morgonen gick jag och Johanna till  elevhemmet för att se om några skulle dit. De hade dessvärre redan gått och de som var kvar satt och kollade på thai-soapor på tv:n. Ni skulle bara veta hur dåliga thai-soapor är, det går inte att beskriva! Men alla kollar på dem ändå! Vi kände inte att det var så kul så vi bestämde oss för att ta en tur till Saturday market och se om vi skulle träffa på några elever (flera av eleverna säljer på marknaden).Tyvärr hade vi bara en cykel (igen), våra cyklar turas liksom om att gå sönder, så vi fick många blickar på oss när vi cyklade runt på samma cykel... Man kan undra varför, egentligen? Men allt vi gör verkar ju va lite kul att se på! ;)

När vi hade gått omkring på Saturday market ett tag åkte vi vidare till platsen där Childrens day firandes. När vi kom så var det typ inga folk där, och då var klockan typ elva... folk är så tidiga här, alla går upp typ vid fyra-fem på morgonen varje dag... Efter turen på stan åkte vi och hämtade tvätt och åt sedan lunch. Sen åkte vi hem och slappade. Efter några timmar åkte vi tillbaka till elevhemmet, men eleverna satt fortfarande och kollade på tv! Det var typ två som spelade fotboll, och resten var antingen ute eller låg och sov. Vilket i och för sig inte är så konstigt. De är typ uppe från fem på morgonen till tio på kvällen och har fullt upp hela dagen, så jag förstår verkligen att de tar det lugnt på helgerna. Men jag tycker synd om de stackars elever som måste gå upp klockan fyra på lördagar för att stå och sälja på marknaden... Vi vågar knappt säga hur länge vi sover om dagarna, de känner sig liksom lata om de går upp klockan sex... Galet!

Vi lagade en riktigt god maträtt när vi kom hem, nämligen tacos! Eller tacos kanske man inte kan kalla det, men vi tog det vi hade och det blev riktigt gott. Vi stekte tortillabröd och kyckling, sedan hade vi tsatziki och grönsaker - mums!

Ikväll ska vi lördags-mysa med chips och film... Härligt med så här lugna dagar ändå! That's all for today... Ha det bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar