torsdag 28 oktober 2010

En liten uppdatering bara

Idag har varit en ganska vanlig dag, vi har handlat och haft besök av Nong Bee och Nong Ben. Vi bakade chokladbollar tillsammans, vilket de verkligen tyckte var kul och gott! De är alltid kul att göra chokladbollar med barn, det blir så kladdigt och halva smeten försvinner alltid under tiden! Det är jämt här när vi ska laga lunch, vilket är rätt kul för de tycker alltid att vår mat är jätte god (jag lovar, det är sant!)

Vi har även gjort klart alla grupper och scheman för våra engelska-lektioner. Jag och Johanna ska undervisa 6 grupper var, plus hostelföräldrarna Aphirak och Nong Krang och även Nong Ben (6 år), måndag till fredag. Det blir ungefär två grupper per kväll (de nya eleverna ska vi undervisa två gånger i veckan). Imorn ska vi ha våra första lektioner! Det är båda grupper med nya elever, så vi får se hur det går! Men det ska bli kul att komma igång och se lite vad man har att göra med. :)

Vi var som vanligt på hostlet på kvällen, åt middag och satte upp grupperna och schemat. Vi fick även hjälv av en elev att översätta några vanliga sånger som de brukar sjunga, till fonetisk thai (eftersom vi inte har lärt oss thaiskrift än). Så nu kan vi snart sjunga med på thai också!

2 kommentarer:

  1. Hej Louise! Kul att veta att ni lagar så god mat. Jag ser fram emot en Thaiafton när ni kommer hem och visar upp er kokkonst. Ni skall veta att vi läser om er flitigt och det är kul att ni skriver så mycket. Härlig utmaning att börja jobba nu. Ha det gott. Hälsningar Peter (Johannas pappa)

    SvaraRadera
  2. Hej! Kul att ni läser! Ja, vi får se om vi blivit experter på matlagning när vi kommer hem.. man kan ju hoppas!

    SvaraRadera